Baklažanai su Pekino vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Baklažanai su Pekino vištiena

Baklažanai su Pekino vištiena - paprastas ir skanus azijietiškas patiekalas. Vištienos filė ir baklažanų griežinėliai apkepinami sojų padaže ir išdėliojami ant traškių šviežių aisbergo lapų, tada viskas užpilama terijakio padažu. Patiekalas gaunasi sultingas ir lengvas. Dėl sojų padažo ir terijakio padažo jis įgauna azijietiškų natų. Baklažanai su Pekino vištiena paruošiami labai greitai ir lengvai. Juos galima patiekti kaip šiltas salotas arba kaip pagrindinį patiekalą.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Sojos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.68/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanai su Pekino vištiena Žingsnis 1
Rankomis susukite aisbergo salotas.

Žingsnis 2

Baklažanai su Pekino vištiena Žingsnis 2
Baklažaną supjaustykite 1 cm storio riekelėmis.

Žingsnis 3

Baklažanai su Pekino vištiena Žingsnis 3
Vištieną supjaustykite nedidelėmis juostelėmis.

Žingsnis 4

Baklažanai su Pekino vištiena Žingsnis 4
Smulkiai susmulkinkite petražoles. Susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 5

Baklažanai su Pekino vištiena Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite baklažanus ir kepkite 2-3 minutes.

Žingsnis 6

Baklažanai su Pekino vištiena Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite vištienos filė ir kepkite dar 5 minutes ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 7

Baklažanai su Pekino vištiena Žingsnis 7
Į vištieną ir baklažanus sudėkite česnaką, žoleles ir sojų padažą. Išmaišykite.

Žingsnis 8

Baklažanai su Pekino vištiena Žingsnis 8
Viską kepkite maišydami, kol išgaruos sojų padažas.

Žingsnis 9

Baklažanai su Pekino vištiena Žingsnis 9
Iškeptą vištieną ir baklažanus sudėkite ant aisbergo salotų. Patiekalą užpilkite terijakio padažu ir pabarstykite sėklomis arba riešutais. Vištieną ir baklažanus papuoškite vyšniniais pomidorais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos