Publikavimo data: 2024-03-23
Baklažanai su Pekino vištiena
Baklažanai su Pekino vištiena - paprastas ir skanus azijietiškas patiekalas. Vištienos filė ir baklažanų griežinėliai apkepinami sojų padaže ir išdėliojami ant traškių šviežių aisbergo lapų, tada viskas užpilama terijakio padažu. Patiekalas gaunasi sultingas ir lengvas. Dėl sojų padažo ir terijakio padažo jis įgauna azijietiškų natų. Baklažanai su Pekino vištiena paruošiami labai greitai ir lengvai. Juos galima patiekti kaip šiltas salotas arba kaip pagrindinį patiekalą.
Žingsnis 1
Rankomis susukite aisbergo salotas.
Žingsnis 2
Baklažaną supjaustykite 1 cm storio riekelėmis.
Žingsnis 3
Vištieną supjaustykite nedidelėmis juostelėmis.
Žingsnis 4
Smulkiai susmulkinkite petražoles. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite baklažanus ir kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 6
Į keptuvę sudėkite vištienos filė ir kepkite dar 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 7
Į vištieną ir baklažanus sudėkite česnaką, žoleles ir sojų padažą. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Viską kepkite maišydami, kol išgaruos sojų padažas.
Žingsnis 9
Iškeptą vištieną ir baklažanus sudėkite ant aisbergo salotų. Patiekalą užpilkite terijakio padažu ir pabarstykite sėklomis arba riešutais. Vištieną ir baklažanus papuoškite vyšniniais pomidorais.
Kategorijos