Publikavimo data: 2024-03-24
Baklažanai su pupelėmis žiemai
Baklažanų su pupelėmis daržovių paruošimas yra ne tik labai skanus, bet ir sotus. Pupelėse gausu baltymų ir jos turi didelę energinę vertę. Marinuotuose baklažanuose su pupelėmis yra svarbiausių vitaminų ir mikroelementų, kurių taip trūksta žiemą.
Žingsnis 1
Norėdami sterilizuoti stiklainius, padėkite juos ant grotelių į iki 100 °C įkaitintą orkaitę. Stiklainiai turi būti be dangtelių. Sterilizacija trunka 10 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite saldžiąją papriką ir baklažanus mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 3
Pupeles virkite, kol suminkštės. Tačiau nepervirkite, kad pupelės nesubyrėtų. Pačioje pabaigoje įberkite druskos, kad pupelės būtų minkštos.
Žingsnis 4
Pomidorų padažą supilkite į gilų puodą, sudėkite pomidorus, česnaką, pipirus ir druską. Užvirinkite, sudėkite actą, morkas, baklažanus ir pupeles, virkite 30 minučių. Kai išvirs, stiklainius pripildykite baklažanų mišiniu ir suvyniokite. Suvyniokite stiklainį į antklodę, apverskite ir padėkite į tamsią vietą 24 valandoms, po to išimkite laikymui skirtą preparatą.
Kategorijos