Publikavimo data: 2024-06-15
Baklažanų griežinėlių salotos su vištiena
Salotos su baklažanais neabejotinai taps mėgstamiausiomis šventinio stalo patiekalais. Patiekalą sudaro daržovės, mėsa, graikiniai riešutai ir žolelės. Produktai išdėstomi sluoksniais, o kepti baklažanai atlieka "pakuotės" funkciją. Paruoštos salotos savo išvaizda panašios į suktinuką, todėl prieš patiekiant ant stalo jas reikia supjaustyti gabalėliais. Kaip mėsos pagrindą geriau imti vištienos filė. O grybų galima naudoti bet kokius, pavyzdžiui, pievagrybius.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių kepkite keptuvėje su aliejumi po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite grybus ir svogūnus. Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir svogūnus ir kepkite apie 5-7 min., kol taps auksinės spalvos. Šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Majonezą sumaišykite su smulkintu česnaku. Ant formos dugno išdėliokite baklažanų griežinėlius. Stenkitės juos išdėstyti taip, kad neliktų tarpų. Tada sluoksnius dėliokite tokia tvarka: vištiena, tarkuotos morkos, grybai, riešutų trupiniai. Kiekvieną sluoksnį sutrinkite ir aptepkite majonezu. Salotų viršų uždenkite baklažanų griežinėliais, suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Kategorijos