Baklažanų ikrai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Baklažanų ikrai

Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
70 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanų ikrai Žingsnis 1
Iškepkite baklažanus ir paprikas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, kepkite baklažanus ir paprikas 10-15 min. ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Sudėkite baklažanus ir paprikas ant lėkštės ir leiskite jiems atvėsti.

Žingsnis 2

Baklažanų ikrai Žingsnis 2
Sutrinkite daržoves. Nulupkite kepintų baklažanų ir paprikų odelę. Sudėkite į blenderio dubenį su česnako skiltelėmis ir sutrinkite daržoves.

Žingsnis 3

Baklažanų ikrai Žingsnis 3
Paruoškite ikrus. Paimkite puodą, supilkite augalinį aliejų, ant silpnos ugnies pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus. Sudėkite pomidorų minkštimą, uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Įberkite druskos ir pipirų. Į puodą sudėkite baklažanų ir paprikų tyrę. Išmaišykite, troškinkite 10 minučių, tada sudėkite trintus pomidorus. Įpilkite vyno acto. 4 veiksmas: konservuokite ikrus. Sudėkite ikrus į stiklainius, užsukite dangteliais, 10 minučių sterilizuokite ant garų arba orkaitėje, užsukite dangtelius. Uždenkite stiklainius su ikrais antklode, kol visiškai atvės. Paruoštus ikrus sudėkite į saugyklą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos