Baklažanų ikrai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Baklažanų ikrai

Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
70 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Baklažanų ikrai Žingsnis 1
Iškepkite baklažanus ir paprikas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, kepkite baklažanus ir paprikas 10-15 min. ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Sudėkite baklažanus ir paprikas ant lėkštės ir leiskite jiems atvėsti.

Žingsnis 2

Baklažanų ikrai Žingsnis 2
Sutrinkite daržoves. Nulupkite kepintų baklažanų ir paprikų odelę. Sudėkite į blenderio dubenį su česnako skiltelėmis ir sutrinkite daržoves.

Žingsnis 3

Baklažanų ikrai Žingsnis 3
Paruoškite ikrus. Paimkite puodą, supilkite augalinį aliejų, ant silpnos ugnies pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus. Sudėkite pomidorų minkštimą, uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Įberkite druskos ir pipirų. Į puodą sudėkite baklažanų ir paprikų tyrę. Išmaišykite, troškinkite 10 minučių, tada sudėkite trintus pomidorus. Įpilkite vyno acto. 4 veiksmas: konservuokite ikrus. Sudėkite ikrus į stiklainius, užsukite dangteliais, 10 minučių sterilizuokite ant garų arba orkaitėje, užsukite dangtelius. Uždenkite stiklainius su ikrais antklode, kol visiškai atvės. Paruoštus ikrus sudėkite į saugyklą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
daržovių patiekalai, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, daržovių pusgaminiai, konservavimas, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, baklažanų sezonas, baklažanų pusgaminiai, karšti patiekalai naujiems metams, be bendrų alergenų, receptų knyga

Kategorijos