Publikavimo data: 2024-05-19
Baklažanų ikrai
Žingsnis 1
Iškepkite baklažanus ir paprikas. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, kepkite baklažanus ir paprikas 10-15 min. ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Sudėkite baklažanus ir paprikas ant lėkštės ir leiskite jiems atvėsti.
Žingsnis 2
Sutrinkite daržoves. Nulupkite kepintų baklažanų ir paprikų odelę. Sudėkite į blenderio dubenį su česnako skiltelėmis ir sutrinkite daržoves.
Žingsnis 3
Paruoškite ikrus. Paimkite puodą, supilkite augalinį aliejų, ant silpnos ugnies pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus. Sudėkite pomidorų minkštimą, uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Įberkite druskos ir pipirų. Į puodą sudėkite baklažanų ir paprikų tyrę. Išmaišykite, troškinkite 10 minučių, tada sudėkite trintus pomidorus. Įpilkite vyno acto. 4 veiksmas: konservuokite ikrus. Sudėkite ikrus į stiklainius, užsukite dangteliais, 10 minučių sterilizuokite ant garų arba orkaitėje, užsukite dangtelius. Uždenkite stiklainius su ikrais antklode, kol visiškai atvės. Paruoštus ikrus sudėkite į saugyklą.
Kategorijos