Publikavimo data: 2024-03-27
Baklažanų ir paprikų paruošimas žiemai
Iš gausaus šviežių daržovių derliaus galima paruošti daugybę patiekalų, Vienas iš populiariausių ir įdomiausių būdų jas paruošti - paruošti žiemai! Baklažanai yra puikus ląstelienos ir daugelio kitų naudingų mikroelementų bei vitaminų šaltinis. Jie dažnai ruošiami orkaitėje arba kepami. Tačiau juos taip pat galite išsaugoti iki žiemos skaniai paskanindami paprikomis! Paprikos yra puikus konservavimo produktas. Ją galima derinti su įvairiais marinatais ir daržovėmis!
Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite petražoles ir krapus.
Žingsnis 3
Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 4
Stambiai supjaustykite paprikas.
Žingsnis 5
Paprikas virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 6
Paimkite keptuvę, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi ir apkepkite baklažanus.
Žingsnis 7
Į kepintus baklažanus sudėkite susmulkintą česnaką.
Žingsnis 8
Paimkite stiklinę ir supilkite į ją verdantį vandenį, kad pasigamintumėte marinatą.
Žingsnis 9
Į marinatui skirtą vandenį įpilkite druskos ir acto.
Žingsnis 10
Į stiklainio dugną įdėkite lauro lapą ir juodųjų pipirų žirnelius.
Žingsnis 11
Į stiklainį sudėkite virtas paprikas.
Žingsnis 12
Sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles.
Žingsnis 13
Supilkite marinatą į stiklainį.
Žingsnis 14
Užpildykite stiklainį iki kraštų keptais baklažanais.
Žingsnis 15
Uždarykite indą su ruošiniu naudodami valcavimo mašiną. Atlikta!
Kategorijos