Publikavimo data: 2024-02-03
Baklažanų lecho stiklainiuose receptas
Baklažanai priklauso sezoninių daržovių kategorijai, todėl geriausia juos pradėti ruošti vasaros pabaigoje ir rudenį. Baklažanų lečo maloniai paįvairins jūsų žiemos valgiaraštį. Ypač šis patiekalas patiks aštraus maisto mėgėjams. Lecho patiekite su šviežiomis žolelėmis ir smulkintais graikiniais riešutais.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką.
Žingsnis 2
Švarius ir sausus stiklainius ir dangtelius įdėkite į šaltą orkaitę, įjunkite orkaitę iki 120 ⁰C ir po 13-15 minučių išjunkite.Sterilizuokite stiklainius likus 1,5-2 valandoms iki konservavimo proceso.
Žingsnis 3
Baklažanus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Pašalinkite iš paprikos kotelį ir sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūną taip pat supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite daržoves, druską ir cukrų. Daržoves troškinkite 30-35 minutes.
Žingsnis 8
Tada į daržoves įpilkite acto ir prieskonių. Kruopščiai išmaišykite daržoves ir sudėkite jas į indelius. Leiskite lecho 1 dieną brinkti. Gero apetito!
Žingsnis 9
Baklažanų lecho yra puikus vegetariškas užkandis arba visavertis garnyras prie mėsos patiekalų.
Kategorijos