Baklažanų musaka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Baklažanų musaka

Musaka su baklažanais - tradicinis graikų virtuvės patiekalas, kuris yra sluoksniuotas daržovių, mėsos ir pieno padažas. Pagal klasikinį receptą naudojama ėriena, tačiau galima naudoti bet kokią mėsą. Originali graikiška musaka ruošiama su kefalotiri - kietu sūriu, pagamintu iš avių arba ožkų pieno. Jį galima pakeisti parmezanu arba bet kokiu kitu kietuoju sūriu. Tai neturės įtakos patiekalo skoniui.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
114 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.91/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanų musaka Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais. Pabarstykite druska ir palikite 15-20 minučių. Tada nušluostykite popieriniais rankšluosčiais ir patepkite griežinėlius aliejumi. Kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 min.

Žingsnis 2

Baklažanų musaka Žingsnis 2
Paruoškite mėsos įdarą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūną 4-6 minutes, kol paruduos, retkarčiais pamaišydami. Sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite, kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, kepdami minkykite mėsos gabalėlius.

Žingsnis 3

Baklažanų musaka Žingsnis 3
Baigkite ruošti faršą. Sudėkite pomidorus su malta mėsa, supilkite vyną, sumažinkite degiklį iki žemiausio lygio ir troškinkite 1 valandą. Tada pasūdykite ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Baklažanų musaka Žingsnis 4
Paruoškite pieno padažą. Supilkite pieną į puodą ir pašildykite. Atskirame inde ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, gerai išmaišykite. Nuolat maišydami supilkite pieną. Virkite, kol sutirštės, apie 4-5 minutes. Tada įberkite druskos ir muskato riešuto, virkite nuolat maišydami dar 1-2 minutes.

Žingsnis 5

Paruoškite musaką. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į formą sudėkite pusę baklažanų, ant viršaus paskleiskite mėsos įdarą, uždenkite likusiais baklažanais. Gerai aptepkite padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos