Publikavimo data: 2024-06-23
Baklažanų musaka
Musaka su baklažanais - tradicinis graikų virtuvės patiekalas, kuris yra sluoksniuotas daržovių, mėsos ir pieno padažas. Pagal klasikinį receptą naudojama ėriena, tačiau galima naudoti bet kokią mėsą. Originali graikiška musaka ruošiama su kefalotiri - kietu sūriu, pagamintu iš avių arba ožkų pieno. Jį galima pakeisti parmezanu arba bet kokiu kitu kietuoju sūriu. Tai neturės įtakos patiekalo skoniui.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Baklažanus supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais. Pabarstykite druska ir palikite 15-20 minučių. Tada nušluostykite popieriniais rankšluosčiais ir patepkite griežinėlius aliejumi. Kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 min.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos įdarą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūną 4-6 minutes, kol paruduos, retkarčiais pamaišydami. Sudėkite maltą mėsą, gerai išmaišykite, kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, kepdami minkykite mėsos gabalėlius.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti faršą. Sudėkite pomidorus su malta mėsa, supilkite vyną, sumažinkite degiklį iki žemiausio lygio ir troškinkite 1 valandą. Tada pasūdykite ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite pieno padažą. Supilkite pieną į puodą ir pašildykite. Atskirame inde ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, gerai išmaišykite. Nuolat maišydami supilkite pieną. Virkite, kol sutirštės, apie 4-5 minutes. Tada įberkite druskos ir muskato riešuto, virkite nuolat maišydami dar 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Paruoškite musaką. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į formą sudėkite pusę baklažanų, ant viršaus paskleiskite mėsos įdarą, uždenkite likusiais baklažanais. Gerai aptepkite padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 40 minučių.
Kategorijos