Publikavimo data: 2024-03-26
Baklažanų, pomidorų, paprikų ir svogūnų salotos žiemai
Įdomus Bulgarijoje populiarių žiemos salotų receptas. Bulgarijoje ir Moldovoje šis patiekalas vadinamas "Mandža" ir valgomas kaip tiršta daržovių sriuba. Toks patiekalas yra tikras vitaminų sandėlis. Jį galima valgyti ir šaltą, ir karštą.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Pašalinkite paprikos kotelį ir sėklas. Supjaustykite paprikas griežinėliais.
Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Supjaustykite baklažanus apskritimais.
Žingsnis 6
Sudėkite daržoves į keptuvę sluoksniais, kiekvieną sluoksnį apibarstydami prieskonių mišiniu.
Žingsnis 7
Į puodą supilkite actą ir augalinį aliejų. Užvirinkite daržoves, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite salotas apie 40 minučių.
Žingsnis 8
Išpilstykite salotas į sterilizuotus stiklainius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite rankšluosčiu. Leiskite salotoms atvėsti kambario temperatūroje. Atvėsusias salotas galima laikyti šaldytuve arba sandėliuke.
Kategorijos