Baklažanų, pomidorų, paprikų ir svogūnų salotos žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Baklažanų, pomidorų, paprikų ir svogūnų salotos žiemai

Įdomus Bulgarijoje populiarių žiemos salotų receptas. Bulgarijoje ir Moldovoje šis patiekalas vadinamas "Mandža" ir valgomas kaip tiršta daržovių sriuba. Toks patiekalas yra tikras vitaminų sandėlis. Jį galima valgyti ir šaltą, ir karštą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
49 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanų, pomidorų, paprikų ir svogūnų salotos žiemai Žingsnis 1
Morkas supjaustykite apskritimais.

Žingsnis 2

Baklažanų, pomidorų, paprikų ir svogūnų salotos žiemai Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Baklažanų, pomidorų, paprikų ir svogūnų salotos žiemai Žingsnis 3
Pašalinkite paprikos kotelį ir sėklas. Supjaustykite paprikas griežinėliais.

Žingsnis 4

Baklažanų, pomidorų, paprikų ir svogūnų salotos žiemai Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 5

Baklažanų, pomidorų, paprikų ir svogūnų salotos žiemai Žingsnis 5
Supjaustykite baklažanus apskritimais.

Žingsnis 6

Baklažanų, pomidorų, paprikų ir svogūnų salotos žiemai Žingsnis 6
Sudėkite daržoves į keptuvę sluoksniais, kiekvieną sluoksnį apibarstydami prieskonių mišiniu.

Žingsnis 7

Baklažanų, pomidorų, paprikų ir svogūnų salotos žiemai Žingsnis 7
Į puodą supilkite actą ir augalinį aliejų. Užvirinkite daržoves, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite salotas apie 40 minučių.

Žingsnis 8

Baklažanų, pomidorų, paprikų ir svogūnų salotos žiemai Žingsnis 8
Išpilstykite salotas į sterilizuotus stiklainius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite rankšluosčiu. Leiskite salotoms atvėsti kambario temperatūroje. Atvėsusias salotas galima laikyti šaldytuve arba sandėliuke.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos