Labai skanios ir itin sveikos daržovių salotos, kurios nepaliks abejingų. Jos padės užpildyti daržovių ir vitaminų trūkumą žiemos mityboje. Puikiai tiks kaip garnyras prie žuvies ir mėsos patiekalų, kaip priedas prie kitų garnyrų ir kaip savarankiškas užkandis.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu - ant garų, mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje 15 minučių, virkite dangtelius užsukdami.
Žingsnis 2
Baklažaną supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 3
Papriką supjaustykite maždaug tokio pat dydžio kubeliais, kaip ir baklažaną.
Žingsnis 4
Pomidorus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 5
Supjaustykite svogūną pusžiedžiais
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką, krapus ir česnaką.
Žingsnis 7
Supjaustytus baklažanus sudėkite į gilų dubenį, pasūdykite, užpilkite actu, augaliniu aliejumi pagal skonį ir soda, palikite marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 8
Tuo tarpu į puodą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite svogūnus bei pomidorus. Troškinkite maišydami.
Žingsnis 9
Į puodą suberkite susmulkintą papriką, baklažaną ir susmulkintą česnaką. Išmaišykite ir toliau troškinkite.
Žingsnis 10
Kai daržovės išvirs ir suminkštės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 11
Suberkite pipirų žirnelius, lauro lapus, krapus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Supilkite salotas į sterilizuotus 0,95 l talpos stiklainius, užsukite dangteliu, apverskite ir uždenkite šiltu apklotu. Kai salotos atvės, perkelkite jas laikyti į tamsią, vėsią vietą.