Baklažanų salotos su sojų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Baklažanų salotos su sojų padažu

Baklažanai yra mažai kaloringas produktas. Nerekomenduojama salotoms rinktis sunkių ir per didelių vaisių. Pirmenybę geriau teikti jauniems baklažanams lygia ir tvirta odele, be įtrūkimų ir rudų bei šviesių dėmių. Riešutai turėtų būti aukso spalvos, būdingo ryškaus aromato. Jų skonis riebus ir šiek tiek kartokas. Riešutus be žievelių laikykite stikliniuose sandariuose stiklainiuose. Jei jie laikomi plastikiniuose maišeliuose, gali atsirasti nemalonus kvapas.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
149 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanų salotos su sojų padažu Žingsnis 1
Apkepkite baklažanus. Įstatykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite kelis šaukštus augalinio aliejaus. Atminkite, kad baklažanai sugeria daug aliejaus. Sudėkite baklažanus į keptuvę ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 15 minučių. Tada supilkite sojų padažą ir kepkite dar porą minučių. Tada išjunkite ugnį ir atvėsinkite daržoves.

Žingsnis 2

Baklažanų salotos su sojų padažu Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus į salotinę. Dideliame giliame dubenyje sumaišykite baklažanus, pomidorus ir bryndzą. Sudėkite smulkintą česnaką ir riešutus, pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite salotas. Jei norite, padažui galite naudoti sojų padažą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos