Publikavimo data: 2024-06-22
Baklažanų salotos su sojų padažu
Baklažanai yra mažai kaloringas produktas. Nerekomenduojama salotoms rinktis sunkių ir per didelių vaisių. Pirmenybę geriau teikti jauniems baklažanams lygia ir tvirta odele, be įtrūkimų ir rudų bei šviesių dėmių. Riešutai turėtų būti aukso spalvos, būdingo ryškaus aromato. Jų skonis riebus ir šiek tiek kartokas. Riešutus be žievelių laikykite stikliniuose sandariuose stiklainiuose. Jei jie laikomi plastikiniuose maišeliuose, gali atsirasti nemalonus kvapas.
Žingsnis 1
Apkepkite baklažanus. Įstatykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite kelis šaukštus augalinio aliejaus. Atminkite, kad baklažanai sugeria daug aliejaus. Sudėkite baklažanus į keptuvę ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 15 minučių. Tada supilkite sojų padažą ir kepkite dar porą minučių. Tada išjunkite ugnį ir atvėsinkite daržoves.
Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus į salotinę. Dideliame giliame dubenyje sumaišykite baklažanus, pomidorus ir bryndzą. Sudėkite smulkintą česnaką ir riešutus, pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite salotas. Jei norite, padažui galite naudoti sojų padažą.
Kategorijos