Baklažanų širdys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Baklažanų širdys

Tai labai skanus patiekalas, kurį galima patiekti kaip vieną patiekalą arba su garnyrais kaip padažą.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
87 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Baklažanų širdys Žingsnis 1
Širdis nuplaukite, stambiai supjaustykite ir išvirkite. Užvirus nugriebkite putas, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 25 minutes.

Žingsnis 2

Baklažanų širdys Žingsnis 2
Morkas nuplaukite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 3

Baklažanų širdys Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, lengvai pakepinkite svogūnus, sudėkite morkas, išmaišykite. Kai morkos lengvai apkeps, įpilkite vieną šlakelį sultinio, kuriame virė širdelės. Išmaišykite ir troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 4

Baklažanų širdys Žingsnis 4
Baklažaną supjaustykite dideliais kubeliais, sudėkite į keptuvę kartu su širdelėmis. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.

Žingsnis 5

Baklažanų širdys Žingsnis 5
Supilkite grietinėlę, druską, pipirus, prieskonius ir išmaišykite. Užvirinkite. Išjunkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos