Publikavimo data: 2024-06-08
Baklažanų sriuba
Prancūziškas ratatouille, ispaniškas pisto, egiptietiškas babaganušas, kaukazietiškas adžapsandali - kiekvienos šalies, kurioje auginami baklažanai, virtuvė turi savo daržovių troškinio versiją. Troškinti baklažanai su daržovėmis yra populiarus patiekalas ir Rusijoje, ypač dačų sezono metu. Ne mažiau skani, sveika ir soti yra baklažanų sriuba - beveik toks pat troškinys, tik kaip pirmasis patiekalas. Sriuba gali būti gaminama su mėsos, vištienos, daržovių ar net grybų sultiniu, o daržovių galima dėti pagal skonį ir asmeninius pageidavimus.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Į puodą įpilkite 3 litrus vandens, sudėkite kiaulieną ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirinkite vandenį, sumažinkite ugnį, įberkite druskos, pipirų ir lauro lapą. Virkite ant vidutinės ugnies apie 40 minučių. Tada atvėsinkite, išimkite kiaulieną, išimkite kaulą ir supjaustykite mėsą gabalėliais. Sultinį perkoškite per marlę arba sietelį.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite česnakus ir kepkite 3-4 minutes. Išimkite česnaką iš aliejaus, sudėkite baklažanus į keptuvę, kurioje kepė česnakas. Apkepkite baklažanus, tada sudėkite paprikas ir kartu kepkite dar 4-5 min. Sudėkite pomidorus, išmaišykite, kepkite dar 3 min. ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite baklažanų sriubą. Į puodą supilkite nukoštą sultinį, užvirinkite ir sudėkite bulves. Virkite apie 10 minučių, tada į sultinį suberkite apkeptas daržoves ir ant silpnos ugnies virkite dar 7-8 minutes. Įdėkite mėsos gabaliukus, dar 2 minutes palaikykite ant ugnies ir nukelkite nuo viryklės.
Kategorijos