Publikavimo data: 2024-04-09
Žirnių sriuba su kiauliena
Aromatinga žirnių sriuba yra vienas mėgstamiausių daugelio rusų pirmųjų patiekalų. Jos pagrindą paprastai sudaro sotus mėsos sultinys. Jei norite pasigaminti dietinį patiekalo variantą, imkite vištienos, o jei norite sotaus ir kaloringo - rinkitės kiaulieną. Ši mėsa yra klasikinis derinys su žirniais. Šiam pirmajam patiekalui galite naudoti kiaulieną su kaulu, šonkauliukus arba krūtinėlę.
Žingsnis 1
Užpilkite kiaulieną vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Druska.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais, o svogūną - plonais pusžiedžiais. Morkas patogu sutarkuoti tarka, naudokite stambią.
Žingsnis 3
Virtą kiaulieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 4
Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 5
Į puodą įpilkite 2-2,5 litro vandens, suberkite žirnius ir pastatykite ant ugnies. Užvirkite ir virkite 10 minučių. Tada sudėkite bulves ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol daržovės bus paruoštos.
Žingsnis 6
Į sriubą įmaišykite kepsnį, supjaustytą kiaulieną, druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite ir virkite žirnių sriubą dar 7-10 minučių.
Kategorijos