Publikavimo data: 2024-04-06
Sriuba su avinžirniais ir kiauliena
Sriuba su avinžirniais ir kiauliena - neįprastas pirmasis žirnių skonio patiekalas. Avinžirniai neseniai pateko į Europos virtuvę, todėl apvalių rutuliukų atsiradimas sriuboje stebina. Pažįstantys avinžirnius žino, kad tai avinžirniai, kuriuose gausu vitaminų ir naudingų medžiagų. Jame mažai kalorijų, jis padeda išvalyti organizmą ir greitina medžiagų apykaitą. Be to, avinžirniai yra maistingi ir ilgam suteikia sotumo jausmą.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubos pagrindą. Kiaulieną kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi 10 minučių. Sudėkite avinžirnius į puodą, sudėkite apkeptą mėsą. Supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies, virkite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje su augaliniu aliejumi ant vidutinės ugnies 5-7 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Į keptuvę suberkite pomidorus ir troškinkite 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Į sultinį sudėkite bulves ir kepsnius ir virkite, kol bulvės suminkštės, maždaug 15-20 minučių. Sureguliuokite sriubos tirštumą. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens, nugriebkite putas. Likus 5 minutėms iki viryklės išjungimo, pasūdykite sriubą ir įberkite sausų adžikos prieskonių, lauro lapų. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 15 minučių pastovėti.
Kategorijos