Publikavimo data: 2024-03-30
Šonkaulių sriuba
Plonus ir plonus šonkauliukus naudokite skanios sriubos su šonkauliukais receptui, o didelius - kepimui ir įvairiems karštiems patiekalams. Atkreipkite dėmesį į kiaulienos šonkaulių spalvą. Ji neturėtų būti pernelyg tamsi, nes tai rodo, kad jiems gaminti naudota sena kiauliena. Riebalų sluoksniai turėtų būti minkšti ir šviesiai rausvos arba baltos spalvos. Jei mėsą perkate parduotuvėje, stenkitės rinktis šonkauliukus vakuuminėje pakuotėje. Toks produktas laikomas ilgiau.
Žingsnis 1
Paruoškite žirnelius sriubai. Sudėkite žirnius į puodą, užpilkite vandeniu santykiu 1:2 ir virkite ant silpnos ugnies apie 40-50 minučių. Nuolat nuo vandens paviršiaus surinkite putas. Kai žirniai išvirs, sudėkite į juos supjaustytas bulves. Virkite 15 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite kiaulienos šonkauliukus. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus. Sudėkite morkas ir svogūnus, kepkite 3-4 min. Sudėkite šonkauliukus ir kepkite apie 5 min. kartu su daržovėmis, kad dar labiau atsiskleistų rūkytos mėsos skonis.
Žingsnis 3
Sudėkite produktus ir išvirkite sriubą. Į puodą kartu su žirniais ir bulvėmis sudėkite pakepintus svogūnus, morkas ir rūkytus kiaulienos šonkauliukus, virkite ant silpnos ugnies 20 minučių. Tada puode pripilkite vandens iki 2 litrų žymos. Kai vanduo užvirs, surinkite putas, sriubą pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, įmeskite lauro lapą. Uždenkite puodą dangčiu, išjunkite kaitlentę ir prieš patiekdami sriubą palikite ją 10-15 minučių.
Kategorijos