Publikavimo data: 2024-04-28
Kiaulienos šonkauliukai keptuvėje
Nėra geresnio užkandžio prie alaus nei gardūs kiaulienos šonkauliukai. Svarbu pasirinkti tinkamus šonkauliukus, kad juose būtų trys ketvirtadaliai mėsos, o likusi dalis - riebalai. Keptų šonkauliukų receptai gali būti įvairūs, tačiau kuo paprastesnis pasirinkimas, tuo geriau. Patiekalui paruošti prireiks sausų prieskonių. Geriausia nenaudoti prieskonių su druska, kad nepersistengtumėte.
Žingsnis 1
Apkepkite šonkauliukus. Susmulkinkite česnaką ir supjaustykite svogūną pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite šonkauliukus. Kepkite mėsą ant didelės ugnies 15 minučių, kol taps auksinės spalvos, nepamiršdami jos apversti. Tada sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite dar 3 minutes, gerai išmaišydami.
Žingsnis 2
Troškinkite mėsą. Supilkite vandenį ir virkite šonkauliukus 20 minučių ant silpnos ugnies uždengę dangčiu, kol mėsa suminkštės. Įberkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių.
Kategorijos