Publikavimo data: 2024-04-05
Baklažanų suktinukai
Baklažanų suktinukai - pikantiškas ir aromatingas šaltasis užkandis. Tai vienas iš garsiausių gruziniškų patiekalų. Baklažanų suktinukų su česnaku recepte yra sūrio įdaras, todėl patiekalas yra minkštas, saikingai aštrus ir labai skanus. Rūgštaus pieno sūrį reikėtų imti riebesnį, tada baklažanų masė išeis elastinga ir nesubyrės. Aštrių patiekalų mėgėjai gali eksperimentuoti padidindami česnako kiekį vienoje suktinuko porcijoje.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažaną. Baklažaną supjaustykite plonais griežinėliais. Pasūdykite ir palikite 5 minutes pastovėti. Įkaitinkite keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų ir apkepkite baklažanus iš abiejų pusių. Dėkite ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrio padažą. Dubenyje sumaišykite majonezą, žoleles, sūrį ir česnaką. Išmaišykite, kad susimaišytų. Paimkite keptų baklažanų gabalėlį, užtepkite ant jo sūrio mišinio ir susukite į ritinėlį. Prieš patiekdami palikite patiekalą 30 minučių pastovėti šaldytuve.
Kategorijos