Baklažanų suktinukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai - pikantiškas ir aromatingas šaltasis užkandis. Tai vienas iš garsiausių gruziniškų patiekalų. Baklažanų suktinukų su česnaku recepte yra sūrio įdaras, todėl patiekalas yra minkštas, saikingai aštrus ir labai skanus. Rūgštaus pieno sūrį reikėtų imti riebesnį, tada baklažanų masė išeis elastinga ir nesubyrės. Aštrių patiekalų mėgėjai gali eksperimentuoti padidindami česnako kiekį vienoje suktinuko porcijoje.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
209 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanų suktinukai Žingsnis 1
Paruoškite baklažaną. Baklažaną supjaustykite plonais griežinėliais. Pasūdykite ir palikite 5 minutes pastovėti. Įkaitinkite keptuvę, supilkite į ją augalinį aliejų ir apkepkite baklažanus iš abiejų pusių. Dėkite ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.

Žingsnis 2

Baklažanų suktinukai Žingsnis 2
Paruoškite sūrio padažą. Dubenyje sumaišykite majonezą, žoleles, sūrį ir česnaką. Išmaišykite, kad susimaišytų. Paimkite keptų baklažanų gabalėlį, užtepkite ant jo sūrio mišinio ir susukite į ritinėlį. Prieš patiekdami palikite patiekalą 30 minučių pastovėti šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos