Publikavimo data: 2024-03-23
Baklažanų suktinukas su sūriu, žolelėmis ir česnakais
Sūriu, česnaku, graikiniais riešutais ir žolelėmis įdaryti baklažanų suktinukai - puikus užkandis bet kuriam stalui. Suktinukai būna sotūs, turtingo skonio. Patiekalas gali būti sveikesnis, jei majonezą pakeisite grietine. Užkandis tinka iš karto po gaminimo arba atšaldytas.
Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite plonais griežinėliais. Norėdami atsikratyti kartumo, pabarstykite druskos iš visų pusių ir palikite taip 20-30 minučių. Po to nuplaukite druską ir pašalinkite drėgmės perteklių.
Žingsnis 2
Įdarui smulkiai sukapokite česnaką, petražoles ir graikinius riešutus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę. Sudėkite baklažanus ir apkepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į susmulkintus graikinius riešutus, sūrį, žoleles ir česnaką įmaišykite majonezą, prieskonius ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Įdarą dėkite ant baklažano riekelės krašto ir atsargiai susukite. Pakartokite su likusiais griežinėliais.
Kategorijos