Baklažanų suktinukai su petražolėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Baklažanų suktinukai su petražolėmis

Indija laikoma baklažanų gimtine. Ši daržovė ten buvo auginama dar prieš mūsų eros pradžią. Vėliau, IX amžiuje, arabai ją atvežė į Afriką. XV a. ji atkeliavo į Europą. Europiečiai ją išplatino visame pasaulyje. Iki šiol daugelio tautų virtuvėse yra daugybė patiekalų iš baklažanų. Jie kepami, troškinami, kepami ir rauginami. Ruošiami ir šalti, ir karšti patiekalai. Jie patiekiami kaip savarankiškas patiekalas, garnyras arba tiesiog kaip užkandis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
375 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
35 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Baklažanų suktinukai su petražolėmis Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite plonais griežinėliais išilgai. Apkepkite griežinėlius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Būtinai pasūdykite.

Žingsnis 2

Baklažanų suktinukai su petražolėmis Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite tarka. Peiliu susmulkinkite graikinius riešutus. Smulkiai sukapokite petražoles. Česnaką supjaustykite mažais kubeliais arba išspauskite per presą. Sudedamąsias dalis sumaišykite su majonezu ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Baklažanų suktinukai su petražolėmis Žingsnis 3
Plonu sluoksniu užtepkite įdarą ant apkeptų baklažanų griežinėlių ir juos susukite. Patiekalas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, baklažanų sezonas, granatų sezonas, žolelių sezonas, riešutų sezonas, česnakų sezonas, sūrio užkandžiai, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, karštieji naujametiniai patiekalai, receptų knyga, baklažanų užkandžiai, česnakų užkandžiai

Kategorijos