Publikavimo data: 2025-08-17
Baklažanų suktinukai su petražolėmis
Indija laikoma baklažanų gimtine. Ši daržovė ten buvo auginama dar prieš mūsų eros pradžią. Vėliau, IX amžiuje, arabai ją atvežė į Afriką. XV a. ji atkeliavo į Europą. Europiečiai ją išplatino visame pasaulyje. Iki šiol daugelio tautų virtuvėse yra daugybė patiekalų iš baklažanų. Jie kepami, troškinami, kepami ir rauginami. Ruošiami ir šalti, ir karšti patiekalai. Jie patiekiami kaip savarankiškas patiekalas, garnyras arba tiesiog kaip užkandis.
Žingsnis 1
Baklažaną supjaustykite plonais griežinėliais išilgai. Apkepkite griežinėlius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Būtinai pasūdykite.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite tarka. Peiliu susmulkinkite graikinius riešutus. Smulkiai sukapokite petražoles. Česnaką supjaustykite mažais kubeliais arba išspauskite per presą. Sudedamąsias dalis sumaišykite su majonezu ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Plonu sluoksniu užtepkite įdarą ant apkeptų baklažanų griežinėlių ir juos susukite. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos