Publikavimo data: 2024-06-08
Balkanų ikrai iš keptų daržovių "Pinjur"
"Pinjur" - tai daržovių ikrai ir kartu padažas, gaminamas iš baklažanų. Šis užkandis populiarus Bulgarijoje, Serbijoje, Makedonijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje. Gaminimo technologija susideda iš kelių etapų: daržovės iškepamos, paskui supjaustomos ir išverdamos. Balkanų ikrų gamyboje į baklažanus dedama saldžiosios paprikos, pomidorų ir česnakų. Reikėtų nepamiršti, kad kiekviena daržovė turi savo kepimo laiką, todėl iš orkaitės jas reikia išimti po vieną.
Žingsnis 1
Iškepkite daržoves. Kepimo skardą išklokite folija. Išdėliokite daržoves, prieš tai keliose vietose pradurkite baklažanus. Česnako skilteles suvyniokite į foliją. Pašaukite daržoves į orkaitę 40 minučių. Praėjus 20 minučių nuo kepimo pradžios išimkite pomidorus. Likusias daržoves palikite dar 20 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves. Apkeptas daržoves sudėkite į maišelį, užriškite jį ir palikite 15 minučių, kad būtų lengviau nulupti. Tada nuo daržovių nuimkite odelę ir smulkiai supjaustykite. Česnaką palikite kuriam laikui.
Žingsnis 3
Paruoškite Balkanų ikrus. Supjaustytas daržoves sudėkite į įkaitintą keptuvę, išspauskite česnako skilteles iš jų apvalkalų, įberkite aštriosios paprikos, supilkite aliejų ir actą, pagardinkite druska ir cukrumi ir išmaišykite. Įjunkite vidutinę ugnį ir troškinkite daržoves 20 minučių.
Kategorijos