Cukinijų daržovių ikrai be kepimo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Cukinijų daržovių ikrai be kepimo

Daržovių ikrai iš cukinijų be kepimo - tai užkandis, kuris maksimaliai išsaugo naudingąsias produktų savybes. Kepimui rekomenduojama naudoti prinokusias, net pernokusias daržoves. Prie pagrindinio komponento - cukinijos - galima pridėti bet kokių sezoninių daržovių. Pavyzdžiui, tradicinių svogūnų ir morkų, taip pat pomidorų ir česnakų. Paruošimo technologija kuo paprastesnė: daržovės supjaustomos, troškinamos, sudedamos į stiklainius ir sterilizuojamos.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
35 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukinijų daržovių ikrai be kepimo Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Cukiniją ir morką sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pomidorus. Česnako skilteles susmulkinkite presu.

Žingsnis 2

Cukinijų daržovių ikrai be kepimo Žingsnis 2
Troškinkite daržoves. Susmulkintą cukiniją sudėkite į puodą, įjunkite vidutinę ugnį ir virkite, kol mišinys sumažės perpus, apie 7-10 minučių. Sudėkite tarkuotas morkas, smulkintą svogūną, išmaišykite, sudėkite pomidorus, dar kartą išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite dar 7-10 minučių. Tada sudėkite česnaką, pasūdykite, supilkite augalinį aliejų ir actą, įberkite druskos, pavirkite 2-3 minutes, tada išjunkite ugnį.

Žingsnis 3

Cukinijų daržovių ikrai be kepimo Žingsnis 3
Sterilizuokite daržovių ikrus ir paruoškite juos laikyti. Sterilizuotus stiklainius pripildykite ikrais taip, kad jų turinys būtų 1,5-2 cm žemiau kaklelio. Uždenkite dangteliais ir sudėkite į tinkamo dydžio indą, uždengtą audiniu. Pripilkite vandens iki pečių ir sterilizuokite 30 minučių. Tada stiklainius užkimškite sukamuoju raktu. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir laikykite vėsioje, sausoje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos