Publikavimo data: 2024-06-08
Cukinijų daržovių ikrai be kepimo
Daržovių ikrai iš cukinijų be kepimo - tai užkandis, kuris maksimaliai išsaugo naudingąsias produktų savybes. Kepimui rekomenduojama naudoti prinokusias, net pernokusias daržoves. Prie pagrindinio komponento - cukinijos - galima pridėti bet kokių sezoninių daržovių. Pavyzdžiui, tradicinių svogūnų ir morkų, taip pat pomidorų ir česnakų. Paruošimo technologija kuo paprastesnė: daržovės supjaustomos, troškinamos, sudedamos į stiklainius ir sterilizuojamos.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Cukiniją ir morką sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pomidorus. Česnako skilteles susmulkinkite presu.
Žingsnis 2
Troškinkite daržoves. Susmulkintą cukiniją sudėkite į puodą, įjunkite vidutinę ugnį ir virkite, kol mišinys sumažės perpus, apie 7-10 minučių. Sudėkite tarkuotas morkas, smulkintą svogūną, išmaišykite, sudėkite pomidorus, dar kartą išmaišykite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir troškinkite dar 7-10 minučių. Tada sudėkite česnaką, pasūdykite, supilkite augalinį aliejų ir actą, įberkite druskos, pavirkite 2-3 minutes, tada išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Sterilizuokite daržovių ikrus ir paruoškite juos laikyti. Sterilizuotus stiklainius pripildykite ikrais taip, kad jų turinys būtų 1,5-2 cm žemiau kaklelio. Uždenkite dangteliais ir sudėkite į tinkamo dydžio indą, uždengtą audiniu. Pripilkite vandens iki pečių ir sterilizuokite 30 minučių. Tada stiklainius užkimškite sukamuoju raktu. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir laikykite vėsioje, sausoje vietoje.
Kategorijos