Publikavimo data: 2024-05-12
Balta sriuba
Žingsnis 1
Užvirinkite vištienos sultinį. Į puodą įdėkite lauro lapą ir juoduosius pipirus. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstus, supjaustykite bulves kubeliais ir sutarkuokite morkas. Svogūną susmulkinkite, kaip esate įpratę.
Žingsnis 3
Kai vištiena išvirs (reikia maždaug 30 minučių), išimkite ją iš sultinio ir sudėkite supjaustytus kopūstus bei bulves. Toliau virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Į įkaitintą ir riebalais pateptą keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Maišydami kepkite, kol svogūnai pasidarys auksinės spalvos (apie 3 min.).
Žingsnis 5
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į puodą su kopūstais ir morkomis.
Žingsnis 6
Į sriubos puodą sudėkite troškintas daržoves (morkas ir svogūnus). Pasūdykite sultinį ir išmaišykite. Paragaukite, ar bulvės ir kopūstai išvirę.
Žingsnis 7
Supilkite sriubą į lėkštes, įdėkite šaukštą grietinės ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų. Gero apetito!
Kategorijos