Publikavimo data: 2024-04-14
Grikių sriuba
Šviežių kopūstų ir bulvių šči yra tradicinis rusų virtuvės patiekalas. Jį labai dažnai galima pamatyti įvairiose įstaigose, vienaip ar kitaip interpretuojamą. Be to, daugelis žmonių jį ruošia namuose, nes tai paprasta biudžetinė ir skani sriuba. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti šči su grikiais. Sriuba gaunasi neįprasta ir soti. Kartu ji yra mažai kaloringa, o tai patiks tiems, kurie stebi savo figūrą. Be to, grikiai yra labai sveiki ir neturi glitimo.
Žingsnis 1
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Susmulkinkite kopūstą plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Žingsnis 6
Užvirinkite sultinį, sudėkite bulves, kopūstus ir grikius. Daržoves ir kruopas virkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies. Nuo sriubos paviršiaus periodiškai nugriebkite putas.
Žingsnis 7
Pačioje pabaigoje, kai daržovės ir grikiai bus paruošti, į sriubą įberkite pakepintų svogūnų ir morkų. Pagal skonį sriubą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Virkite dar 5-10 minučių.
Žingsnis 8
Grikių sriuba paruošta. Gero apetito!
Kategorijos