Publikavimo data: 2024-01-20
Raugintų kopūstų sriuba su vištiena receptas
Šči yra tradicinė rusų virtuvės sriuba, gaminama iš kopūstų. Yra daug šio patiekalo variantų: šči iš šviežių kopūstų, žalieji šči. Tačiau, ko gero, viena iš neįprastesnių rūšių yra šči iš raugintų kopūstų. Sriuba gaunasi sodri, pasižyminti nepakartojama rūgštele. Tokia sriuba bus puikus pirmasis pietų patiekalas. O pagal šį receptą ją paruošti labai paprasta.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus, morkas ir bulves. Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Likusius ingredientus paruoškite taip, kaip aprašyta recepte.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite 5 mm pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
Žingsnis 4
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 5
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 6
Į puodą supilkite 2 litrus vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sudėkite bulves ir kopūstus.
Žingsnis 7
Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite svogūnus 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Į svogūnus sudėkite tarkuotas morkas ir viską kartu kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 9
Į kepsnį sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite.
Žingsnis 10
Tuo pat metu įkaitinkite kitą keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite vištieną 5 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 11
Kai bulvės ir kopūstai bus pakankamai minkšti, į sriubą įdėkite kepsnį ir vištieną. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Virkite sriubą ant silpnos ugnies dar 15 minučių. Uždenkite sriubą dangčiu ir palikite pastovėti 30 min. į sriubą įberkite prieskonių pagal savo skonį: lauro lapų, saldžiųjų pipirų, džiovintų žolelių arba kmynų.
Žingsnis 12
Paruoštą sriubą supilkite į lėkštes, papuoškite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir šaukštu grietinės.
Žingsnis 13
Patiekite česnakinius pampuškus arba skrebučius su česnakais, pagamintus iš borodino duonos.
Kategorijos