Publikavimo data: 2024-03-28
Mėlynųjų kopūstų sriuba su vištiena
Šči yra pagrindinis rusų stalo patiekalas. Gausi, tiršta sriuba. Ne veltui sriuba vadinama pirmuoju patiekalu, nes sultinys suaktyvina skrandžio sulčių gamybą ir apskritai virškinimo procesą. Dubenėlis sriubos užtikrina visišką virškinimą ir malonų sotumo jausmą po valgio. Šči yra mažai kalorijų turintis patiekalas, todėl ši sriuba puikiai tinka tiems, kurie laikosi dietos.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite nuo pusantro iki dviejų litrų vandens. Šiame vandenyje išvirkite vištieną. Kai pasirodys putos, nugriebkite jas, kad sultinys būtų skaidrus.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną, morką ir česnaką. Daržoves apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Kai svogūnai taps skaidrūs ir auksinės spalvos, į keptuvę suberkite pomidorų pastą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Visus ingredientus išmaišykite.
Žingsnis 4
Įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens ir dar kelias minutes troškinkite uždengę uždengtu dangčiu.
Žingsnis 5
Nulupkite ir supjaustykite bulves, susmulkinkite kopūstus ir pomidorus.
Žingsnis 6
Išimkite vištieną iš sultinio ir supjaustykite ją kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 7
Į sultinį sudėkite smulkintas daržoves, vištieną, kepinius, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite ingredientus ir virkite sriubą 30-40 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 8
Paruoštą sriubą uždenkite dangčiu ir palikite šiek tiek pastovėti. Gero apetito!
Kategorijos