Mėlynųjų kopūstų sriuba su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Mėlynųjų kopūstų sriuba su vištiena

Šči yra pagrindinis rusų stalo patiekalas. Gausi, tiršta sriuba. Ne veltui sriuba vadinama pirmuoju patiekalu, nes sultinys suaktyvina skrandžio sulčių gamybą ir apskritai virškinimo procesą. Dubenėlis sriubos užtikrina visišką virškinimą ir malonų sotumo jausmą po valgio. Šči yra mažai kalorijų turintis patiekalas, todėl ši sriuba puikiai tinka tiems, kurie laikosi dietos.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
82 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėlynųjų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 1
Į puodą įpilkite nuo pusantro iki dviejų litrų vandens. Šiame vandenyje išvirkite vištieną. Kai pasirodys putos, nugriebkite jas, kad sultinys būtų skaidrus.

Žingsnis 2

Mėlynųjų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną, morką ir česnaką. Daržoves apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Mėlynųjų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 3
Kai svogūnai taps skaidrūs ir auksinės spalvos, į keptuvę suberkite pomidorų pastą, druską ir maltus juoduosius pipirus. Visus ingredientus išmaišykite.

Žingsnis 4

Mėlynųjų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 4
Įpilkite į keptuvę šiek tiek vandens ir dar kelias minutes troškinkite uždengę uždengtu dangčiu.

Žingsnis 5

Mėlynųjų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 5
Nulupkite ir supjaustykite bulves, susmulkinkite kopūstus ir pomidorus.

Žingsnis 6

Mėlynųjų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 6
Išimkite vištieną iš sultinio ir supjaustykite ją kąsnio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 7

Mėlynųjų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 7
Į sultinį sudėkite smulkintas daržoves, vištieną, kepinius, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite ingredientus ir virkite sriubą 30-40 minučių, kol suminkštės.

Žingsnis 8

Mėlynųjų kopūstų sriuba su vištiena Žingsnis 8
Paruoštą sriubą uždenkite dangčiu ir palikite šiek tiek pastovėti. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos