Publikavimo data: 2024-06-15
Baltojo vyno gabalėlis
Kotletai su baltuoju vynu būna švelnūs, sultingi, minkšti, aromatingi ir tiesiog tirpsta burnoje. Dėl vyno, mėsos ir prieskoninių žolelių derinio padažas yra labai intensyvaus ir sodraus skonio. Geriausia kotletus patiekti su ryžiais, makaronais arba iš karto kepti su bulvėmis. Kad mėsa orkaitėje neišdžiūtų, prieš pradedant kepti reikia kepimo formą uždengti folija. Likus penkioms minutėms iki kepimo, foliją reikia nuimti, kad ant kotletų susiformuotų rusva plutelė.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Vištienos filė gerai ir tolygiai iš abiejų pusių išmuškite plaktuku. Sudėkite filė į kepimo indą.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Į mėsą įberkite druskos, rozmarino, čiobrelių, kmynų, susmulkinto česnako, augalinio aliejaus ir baltojo vyno. Kruopščiai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Kepimo indą uždenkite folija. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos