Baltojo vyno gabalėlis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Baltojo vyno gabalėlis

Kotletai su baltuoju vynu būna švelnūs, sultingi, minkšti, aromatingi ir tiesiog tirpsta burnoje. Dėl vyno, mėsos ir prieskoninių žolelių derinio padažas yra labai intensyvaus ir sodraus skonio. Geriausia kotletus patiekti su ryžiais, makaronais arba iš karto kepti su bulvėmis. Kad mėsa orkaitėje neišdžiūtų, prieš pradedant kepti reikia kepimo formą uždengti folija. Likus penkioms minutėms iki kepimo, foliją reikia nuimti, kad ant kotletų susiformuotų rusva plutelė.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.03/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baltojo vyno gabalėlis Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Vištienos filė gerai ir tolygiai iš abiejų pusių išmuškite plaktuku. Sudėkite filė į kepimo indą.

Žingsnis 2

Baltojo vyno gabalėlis Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Į mėsą įberkite druskos, rozmarino, čiobrelių, kmynų, susmulkinto česnako, augalinio aliejaus ir baltojo vyno. Kruopščiai išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.

Žingsnis 3

Baltojo vyno gabalėlis Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Kepimo indą uždenkite folija. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos