Publikavimo data: 2024-10-14
Baltųjų pupelių kotletai su aromatizuotu moliūgu
Pupelių kotletai su moliūgais yra rusų virtuvės patiekalas. Šiuose kotletuose gausu baltymų, kurie padeda stiprinti kaulus ir palaiko žmogaus imunitetą. Aromatingas moliūgas šį patiekalą prisotina B grupės vitaminais ir mikroelementais. Jie puikiai tinka veganams, nes šiuose kotletuose nėra gyvulinės kilmės riebalų.
Žingsnis 1
Išmirkytas pupeles pakaitinkite ant vidutinės ugnies, pasūdykite vandenį. Virkite jas uždengę dangčiu, kol suminkštės, apie 50 minučių. Išvirtas pupeles nusausinkite. Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais ir virkite ant silpnos ugnies 25 minutes, kol suminkštės. Nusausinkite.
Žingsnis 2
Sudėkite virtas pupeles ir moliūgą į panardinamąjį maišytuvą. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį įberkite druskos, prieskonių ir maltų avižų. Viską dar kartą suplakite iki vientisos masės. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.
Žingsnis 3
Keptuvę įkaitinkite iki didelės ugnies. Supilkite alyvuogių aliejų ir gerai įkaitinkite. Į įkaitintą keptuvę dėkite du valgomuosius šaukštus mišinio. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, apie 5 minutes. Tada sudėkite ant servetėlių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.
Kategorijos