Baltųjų pupelių kotletai su aromatizuotu moliūgu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-14

Baltųjų pupelių kotletai su aromatizuotu moliūgu

Pupelių kotletai su moliūgais yra rusų virtuvės patiekalas. Šiuose kotletuose gausu baltymų, kurie padeda stiprinti kaulus ir palaiko žmogaus imunitetą. Aromatingas moliūgas šį patiekalą prisotina B grupės vitaminais ir mikroelementais. Jie puikiai tinka veganams, nes šiuose kotletuose nėra gyvulinės kilmės riebalų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baltųjų pupelių kotletai su aromatizuotu moliūgu Žingsnis 1
Išmirkytas pupeles pakaitinkite ant vidutinės ugnies, pasūdykite vandenį. Virkite jas uždengę dangčiu, kol suminkštės, apie 50 minučių. Išvirtas pupeles nusausinkite. Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais ir virkite ant silpnos ugnies 25 minutes, kol suminkštės. Nusausinkite.

Žingsnis 2

Baltųjų pupelių kotletai su aromatizuotu moliūgu Žingsnis 2
Sudėkite virtas pupeles ir moliūgą į panardinamąjį maišytuvą. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį įberkite druskos, prieskonių ir maltų avižų. Viską dar kartą suplakite iki vientisos masės. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.

Žingsnis 3

Baltųjų pupelių kotletai su aromatizuotu moliūgu Žingsnis 3
Keptuvę įkaitinkite iki didelės ugnies. Supilkite alyvuogių aliejų ir gerai įkaitinkite. Į įkaitintą keptuvę dėkite du valgomuosius šaukštus mišinio. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, apie 5 minutes. Tada sudėkite ant servetėlių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos