Publikavimo data: 2024-01-19
Susmulkinti vištienos kotletai su grybais, česnaku ir grietine receptas
Maltos vištienos kotletai su grybais gaunasi neįprasti ir labai skanūs. Jiems pagaminti nereikia mėsmalės. Pakanka susmulkinti vištienos filė, grybus ir kitus ingredientus, išminkyti maltą mėsą, padaryti kotletukus ir iškepti. Patiekalą galima paruošti dar greičiau, jei turite blenderį. Tiesiog sudėkite visus ingredientus į smulkintuvo dubenį ir sukite, minutė ir maltinukai paruošti. Šiame recepte naudojama krūtinėlės filė. Tačiau jei į jį įdėsite šiek tiek šlaunelių filė, kotletai bus sultingesni.
Žingsnis 1
Nulupkite česnaką ir svogūną. Filė ir grybus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais arba sutrinkite blenderiu.
Žingsnis 4
Smulkiai susmulkinkite česnaką arba išspauskite jį per presą. Vištienos filė supjaustykite nedideliais, ne didesniais nei 5 mm kubeliais.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite vištieną, svogūnus, česnakus ir grybus.
Žingsnis 6
Įmaišykite miltus, kiaušinį, grietinę, druską ir pipirus.
Žingsnis 7
Maltą mėsą išminkykite iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Iš maltos mėsos suformuokite 6 kotletus. Kepkite kotletus po 5 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 9
Tada išjunkite ugnį, uždengkite kotletus dangčiu ir palikite 5 minutes.
Žingsnis 10
Paruoštus kotletus sudėkite į lėkštę ir papuoškite žolelėmis bei vyšniniais pomidoriukais. Jei norite, patiekite su grietine.
Žingsnis 11
Paruoštus kotletus galima patiekti ant salotų lapų ir papuošti marinuotomis salotomis arba ryžiais.
Kategorijos