Publikavimo data: 2024-02-04
Vištienos kotletai receptas
Žodis "côtelette" prancūziškai reiškia šonkauliuką. Iš pradžių kotletas buvo mėsa su šonkaulio kaulu: jį buvo labai patogu valgyti, nes nereikėjo jokių įrankių. Vėliau atsirado pjaustytų kotletų iš įvairios mėsos, pavyzdžiui, vištienos kotletai, vėliau kotletai jau iš maltos vištienos. Skanūs vištienos kotletai greitai tapo mūsų valgiaraščio dalimi. Jiems paruošti tereikia 30 minučių.
Žingsnis 1
Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, tada sudėkite bulves, svogūną, česnaką, druską ir vėl gerai išmaišykite.Kiaušinius įmaišykite vieną po kito ir po kiekvieno kiaušinio maltą mėsą išminkykite, kad būtų minkštesnė.
Žingsnis 3
Suformuokite kotletus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Kepkite kotletus įkaitintame augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Kotletus troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies, kol iškeps (10-15 minučių).
Žingsnis 5
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos