Publikavimo data: 2024-01-02
Sultingi vištienos kotletai receptas
Tradiciškai kotletai gaminami iš maltos kiaulienos ir jautienos. Tačiau pakeitus vištieną vištiena, patiekalas bus lengvesnis ir dietinis. Vištienos kotletus geriau patiekti su garnyru, kuriam puikiai tiks bulvių košė, ryžiai arba makaronai. Padažas gerai papildys skonį. Vištienos kotletus lengva paruošti, tai neužima daug laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite kiaušinį. Nulupkite svogūną ir česnaką. Paruoškite keptuvę.
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 3
Nuo baltos duonos nupjaukite pluteles ir pamirkykite jas piene.
Žingsnis 4
Sudėkite maltą mėsą į dubenį. Sudėkite svogūną, česnaką, išmirkytą duoną, kiaušinį, druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 5
Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 6
Kad būtų patogiau kepti paplotėlius, sudrėkinkite rankas vėsiu vandeniu arba patepkite jas lašeliu augalinio aliejaus.
Žingsnis 7
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite kotletus 5 minutes iš vienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Apverskite kotletus, uždenkite dangčiu ir kepkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 9
Kotletai paruošti. Dėkite juos į serviravimo lėkštę.
Žingsnis 10
Papuoškite kotletus šviežiais špinatais arba rukola.
Kategorijos