Publikavimo data: 2024-02-04
Baltųjų pupelių lobio receptas
Klasikiniame lobio recepte gali būti naudojamos baltosios, raudonosios arba šparaginės pupelės. Mes pasirinksime baltąsias lobio pupeles gruzinišku stiliumi. Baltosios pupelės turi daug skaidulų, todėl patiekalas bus sotus ir maistingas. Spalvai suteikti naudosime pomidorų pastą. Gruzijos virtuvėje dėmesys skiriamas ne tik patiekalo skoniui, bet ir jo pateikimui. Todėl baltųjų pupelių lobio papuošime granatų sėklomis ir smulkintais graikiniais riešutais.
Žingsnis 1
Užpilkite pupeles vandeniu ir palikite 8 valandoms, tada nusausinkite ir 2 kartus nuplaukite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Susmulkinkite riešutus. Susmulkinkite česnaką. Smulkiai supjaustykite petražoles, krapus ir kalendras. Paruoškite puodą, keptuvę ir atskirą indą skysčiui. Visus ingredientus sudėkite į matomą vietą.
Žingsnis 2
Išvirkite pupeles. Sudėkite pupeles į puodą, užpilkite vandeniu, kad pupelės būtų visiškai apsemtos. Virkite ant silpnos ugnies 50 minučių. Nusunkite pupelių skystį į atskirą indą.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Įkaitinkite keptuvę ir 5-7 minutes ant vidutinės ugnies kepkite svogūną, kol taps permatomas. Sudėkite pomidorų pastą ir 1 šlakelį likusio virimo skysčio. Padažą virkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Paruoškite lobio. Sudėkite hopli-suneli, išmaišykite. Sudėkite pupeles, smulkiai supjaustytas žoleles ir česnaką. Gerai išmaišykite ir virkite 5 min. Patiekdami patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 5
Patiekalą papuoškite smulkiai sukapotais graikiniais riešutais ir granatų branduoliais.
Kategorijos