Lobis žiemai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Lobis žiemai receptas

Lobio yra klasikinis gruziniškas patiekalas, kuris gali būti užkandis, sotūs pietūs ar vakarienė arba žiemos patiekalas. Pagrindinis lobio ingredientas - baltosios, raudonosios arba šparaginės pupelės. Siūlome receptą, kurio pagrindą sudaro raudonos smulkiagrūdės pupelės, morkos, pomidorai ir raudonosios paprikos - šis derinys galutiniam patiekalui suteikia ryškų skonį, aštrų aromatą ir sultingumą. Lobio konservai yra maistingi, juose gausu organizmui taip reikalingų vitaminų. Ypač žiemą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lobis žiemai receptas Žingsnis 1
Pupeles per naktį pamirkykite šaltame vandenyje. Nulupkite iš paprikų sėklas ir supjaustykite jas dideliais kubeliais. Sutarkuokite morkas. Pomidorus pertrinkite per mėsmalę. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Paruoškite katilą.

Žingsnis 2

Lobis žiemai receptas Žingsnis 2
Paruoškite lobio. Į katilą sudėkite pupeles, morkas, pomidorus ir raudonąją papriką. Suberkite cukrų, supilkite augalinį aliejų ir retkarčiais pamaišydami virkite 50 min. ant silpnos ugnies. jei norite patiekalui suteikti malonaus aromato, į katilą kelioms minutėms galite įdėti lauro lapų, o tada juos išimti.

Žingsnis 3

Lobis žiemai receptas Žingsnis 3
Suteikite patiekalui skonio. Supilkite actą ir virkite dar 10 minučių. Pagal skonį pasūdykite.

Žingsnis 4

Lobis žiemai receptas Žingsnis 4
Išsaugokite lobio. Paruoštą patiekalą sudėkite į stiklainius ir įprastu būdu juos užsukite. Lobio žiemai paruoštas.

Žingsnis 5

Lobis žiemai receptas Žingsnis 5
Žiemos lobio atveju pasirinkite vienos rūšies pupeles su vienodo dydžio sėklomis. Tai pagerins patiekalo išvaizdą ir užtikrins, kad pupelės bus gerai išvirtos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos