Publikavimo data: 2024-02-04
Lobis žiemai receptas
Lobio yra klasikinis gruziniškas patiekalas, kuris gali būti užkandis, sotūs pietūs ar vakarienė arba žiemos patiekalas. Pagrindinis lobio ingredientas - baltosios, raudonosios arba šparaginės pupelės. Siūlome receptą, kurio pagrindą sudaro raudonos smulkiagrūdės pupelės, morkos, pomidorai ir raudonosios paprikos - šis derinys galutiniam patiekalui suteikia ryškų skonį, aštrų aromatą ir sultingumą. Lobio konservai yra maistingi, juose gausu organizmui taip reikalingų vitaminų. Ypač žiemą.
Žingsnis 1
Pupeles per naktį pamirkykite šaltame vandenyje. Nulupkite iš paprikų sėklas ir supjaustykite jas dideliais kubeliais. Sutarkuokite morkas. Pomidorus pertrinkite per mėsmalę. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Paruoškite katilą.
Žingsnis 2
Paruoškite lobio. Į katilą sudėkite pupeles, morkas, pomidorus ir raudonąją papriką. Suberkite cukrų, supilkite augalinį aliejų ir retkarčiais pamaišydami virkite 50 min. ant silpnos ugnies. jei norite patiekalui suteikti malonaus aromato, į katilą kelioms minutėms galite įdėti lauro lapų, o tada juos išimti.
Žingsnis 3
Suteikite patiekalui skonio. Supilkite actą ir virkite dar 10 minučių. Pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 4
Išsaugokite lobio. Paruoštą patiekalą sudėkite į stiklainius ir įprastu būdu juos užsukite. Lobio žiemai paruoštas.
Žingsnis 5
Žiemos lobio atveju pasirinkite vienos rūšies pupeles su vienodo dydžio sėklomis. Tai pagerins patiekalo išvaizdą ir užtikrins, kad pupelės bus gerai išvirtos.
Kategorijos