Publikavimo data: 2024-02-04
Raudonųjų pupelių lobio receptas
Lobio yra klasikinis gruzinų virtuvės patiekalas. Jį ruošiant galima naudoti įvairių rūšių pupeles (šparagines pupeles, raudonąsias pupeles) ir ingredientus, priklausomai nuo šeimos tradicijų ir Gruzijos regionų. Siūlome pasigaminti lobio iš raudonųjų pupelių, vadovaudamiesi paprastu, žingsnis po žingsnio pateikiamu receptu. Kad patiekalas būtų aromatingas, mums prireiks ryšulėlio šviežių kalendrų. Vietoj pomidorų naudosime pomidorų pastą. Atminkite: smulkių grūdų pupelės išverda ir išverda greičiau nei stambiagrūdės.
Žingsnis 1
Prieš gamindami pupeles 8 valandas pamirkykite vandenyje. Svogūną supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite graikinius riešutus, kalendrą ir česnaką. Visus ingredientus sudėkite į matomą vietą.
Žingsnis 2
Paruoškite pupeles. Užpilkite pupeles švariu vandeniu ir virkite jas valandą. Baigiant virti pupelės turi būti minkštos ir lengvai minkomos pirštais.
Žingsnis 3
Paruoškite kepinius. Kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol taps auksinis. Įpilkite pomidorų padažo ir šiek tiek vandens. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Pagaminkite lobio. Sudėkite pupeles, česnaką, hopli souneli. Viską sumaišykite ir troškinkite po dangčiu 30 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska.
Žingsnis 6
Paruoštą patiekalą papuoškite riešutais ir kalendromis.
Kategorijos