Publikavimo data: 2024-02-04
Lobio su mėsa receptas
Yra daugybė būdų, kaip paruošti gruziniško stiliaus lobio, ir pateikiame išsamias instrukcijas. Klasikiniuose receptuose dažniausiai naudojamos raudonosios pupelės - jos yra ryškaus skonio ir verdant nesubyra, taip pat jautienos mėsa, todėl lobio yra maistingesnis patiekalas. Pageidautina naudoti šviežias smulkių grūdų pupeles, kurių paviršius yra lygus ir lygus. Rinkdamiesi jautieną, atkreipkite dėmesį į mėsos gabalą - ant jo neturi būti kruvinų lašelių, o skaidulos neturi byrėti.
Žingsnis 1
Prieš verdant lobio pupeles 4-5 valandas užpilkite šaltu vandeniu - taip gerokai sutrumpinsite virimo laiką. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Česnaką smulkiai supjaustykite arba sumalkite. Išvirkite pomidorus, padarykite įpjovas ir pašalinkite odelę, tada supjaustykite mažais kubeliais. Smulkiai sukapokite graikinius riešutus ir žoleles. Paruoškite du puodus storu dugnu.
Žingsnis 2
Išvirkite pupeles. Sudėkite pupeles į puodą ir virkite valandą.Verdant pupeles jų nesūdykite.
Žingsnis 3
Kol pupelės verda, paruoškite mėsą. Jautieną supjaustykite nedideliais kubeliais ir 5 minutes pakepinkite storadugniame puode. Įpilkite truputį vandens ir virkite valandą, kol išvirs.
Žingsnis 4
Paruoškite mėsos lobio. Į jautieną sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus. Troškinkite 7 minutes. Į mėsą sudėkite virtas pupeles. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Pupelių lobio su mėsa paruoštas.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą pabarstykite graikiniais riešutais ir įberkite smulkintų žolelių.
Kategorijos