Publikavimo data: 2024-02-04
Lobio su pomidorų pasta receptas
Pomidorų lobio galima gaminti iš bet kokios rūšies pupelių. Tinkamai pasirinkite pupeles: pupelės turi būti tankios, lygios struktūros, be defektų. Lobio su pomidorų pasta galima gaminti bet kuriuo metų laiku, nes šviežių pomidorų nereikės. Pomidorų pasta yra gana sūri, todėl druska recepte nenaudojama. Patiekalo skoniui būtinai reikės šviežių žolelių - kalendros ir petražolių, o prieskoniams - džiovintų čiobrelių. Paruoštas lobio gaunasi labai sotus.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir žoleles. Paruoškite storo dugno keptuvę lobio kepimui. Išimkite keptuvę. Sudėkite visus ingredientus į matomą vietą.
Žingsnis 2
Išvirkite pupeles. Užpilkite pupeles dideliu kiekiu vandens, užvirinkite ir virkite po dangčiu 2 valandas, kol suminkštės. Pupeles lengvai sutrinkite. jei pupeles mirkysite per naktį, jas išvirsite per 50 minučių, kol suminkštės. Pupeles virkite storadugniame ketaus puode arba lėkštėje.
Žingsnis 3
Paruoškite kepinius. Smulkiai supjaustytą svogūną 5-7 minutes ant vidutinės ugnies apkepkite svieste iki auksinės spalvos. Sudėkite pomidorų pastą ir česnaką. Išmaišykite, kad susimaišytų. Troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Pagaminkite lobio. Į pupeles sudėkite svogūnus, pomidorų pastą ir česnakus. Išmaišykite. Sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles, čiobrelius. Pagardinkite pagal skonį. Išmaišykite. Virkite 5 minutes. Lobio paruošta.
Žingsnis 5
Lobio patiekite sriubos dubenyje su gruziniška kukurūzų miltų duona ir sūreliais.
Kategorijos