Publikavimo data: 2024-05-25
Banh mi: vietnamietiškas sumuštinis bagetėje
Patiekalo pavadinimas banh mi reiškia "duona" arba "vietnamietiška bagetė". Rinkdamiesi kiaulieną sumuštiniui, rinkitės gabalėlį su riebiomis gyslomis, pavyzdžiui, kumpį arba sprandinę. Šviežios vištienos kepenėlės turi būti blizgančios ir drėgnos, tamsiai kaštoninės spalvos. Norėdami išvengti kartumo, kepenėles dvi valandas mirkykite piene arba vandenyje. Kad kepenys būtų minkštos, kepimo metu jų nesūdykite, o įberkite druskos kepimo pabaigoje.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus, kalendrų stiebus ir nuolat maišydami kepkite apie 3 minutes, kol svogūnai taps permatomi.
Žingsnis 2
Kepkite kepenis. Sudėkite į keptuvę su svogūnais ir retkarčiais pamaišydami kepkite 10 minučių, kol nustos kraujuoti. Šiek tiek pasūdykite. 3-4 kepenų gabalėlius susmulkinkite blenderiu, likusius sutrinkite šakute. Tada įmaišykite visas kepenis.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, apelsinų sultis, žuvies padažą ir cukranendrių cukrų. Įdėkite susmulkintą česnaką ir žaliąjį svogūną.
Žingsnis 4
Paruoškite kiaulieną. Supjaustytą kiaulieną sudėkite į dubenį ir užpilkite marinatu. Marinuokite apie 5-10 minučių. Tada keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą 7-8 minutes, kol taps auksinė.
Žingsnis 5
Paruoškite sumuštinių padažą. Į dubenį sudėkite kalendros lapelius, mėtas ir aitriąją papriką. Įpilkite sezamų aliejaus, kečupo, majonezo ir sojų padažo. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Paruoškite sumuštinį. Bagetę perpjaukite ne iki galo ir kepkite arba skrudinkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje. Abi bagetės puses gausiai patepkite vištienos kepenėlių paštetu. Ant viršaus dėkite agurkų sluoksnį, tada kiaulienos griežinėlius, tada kopūstus ir morkas ir užpilkite padažą ant kitos bagetės pusės.
Kategorijos