Publikavimo data: 2024-02-03
Sumuštinis su grybais ir sūriu receptas
Sumuštinis su grybais ir sūriu - tai subtilūs maistingi pusryčiai arba puikus užkandis. Trapi skrudinta sumuštinių duona su sodriu grietinės padažu, sūriu ir gardžiais grybais.
Žingsnis 1
Paruoškite grybus kepimui: nuplaukite juos, nuimkite viršutinį odelės sluoksnį nuo grybų kepurėlės, atnaujinkite grybo kotelio pjūvį. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Nuplaukite žalumynus ir vyšninius pomidorus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Susmulkinkite žalumynus. Dubenyje sumaišykite grietinę, sūrį, žoleles, druską ir pipirus pagal skonį. Padažas paruoštas.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite smulkiais kubeliais. Susmulkinkite česnaką. Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir trupučiu augalinio aliejaus, kad nesudegtų. Maišydami kepkite grybus ir česnakus 5 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite sumuštinį. Sumaišykite grietinės padažą su troškintais grybais. Apkepkite ant sausos keptuvės arba skrudintuvėje. Vieną skrebučių aptepkite padažu ir uždenkite antruoju skrebučiu. Perpjaukite per pusę ir patiekite.
Žingsnis 5
Paruoštą sumuštinį papuoškite šviežiomis žolelėmis ir vyšniniais pomidorais.
Kategorijos