Publikavimo data: 2024-02-03
Sumuštinis su vištiena ir pomidorais receptas
Sumuštinis su vištiena - tai subtilūs maistingi pusryčiai arba puikus užkandis. Trapi skrudinta sumuštinių duona su sodriu grietinės padažu, sūriu ir gardžia vištiena.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Nuplaukite žalumynus ir vyšnias ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite česnaką. Filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Pirmiausia paruoškite vištieną. Perpjaukite filė išilgai per pusę, bet neperpjaukite iki galo, tada išskleiskite kaip knygą. Apšlakstykite sojų padažu. Įtrinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite vištienos tešlą. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinį ir suplakite jį šakute arba plaktuvu. Vištienos filė panardinkite į kiaušinį.
Žingsnis 4
Apvoliokite vištienos filė džiūvėsėliuose iš visų pusių. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite filė iš abiejų pusių 7-9 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 5
Pomidorus ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite krapus ir česnakus. Dubenyje sumaišykite majonezą, krapus ir česnakus. Padažu aptepkite vieną duonos riekę.
Žingsnis 7
Sudėkite sumuštinį: ant padažo uždėkite salotų lapą, tada griežinėliais pjaustytą vištieną, pomidorą, salotų lapą ir vėl padažą. Tada įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite sumuštinį po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus.
Žingsnis 8
Paruoštą sumuštinį perpjaukite pusiau ir papuoškite vyšniniais pomidorais bei šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos