Publikavimo data: 2025-08-20
Barščiai ant jautienos sultinio su bulvėmis
Siūlau jums paprastai paruošiamų, bet labai skanių barščių receptą.
Žingsnis 1
Nuplaukite jautieną (geriau imti su kaulu, tada sultinys bus sodresnis) ir padėkite ant didelės ugnies. Sultiniui užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite 1-1,5 valandos.
Žingsnis 2
Burokėlius nuplaukite, nulupkite odelę, užpilkite vandeniu, įpilkite acto ir virkite valandą ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Nulupkite bulves, svogūnus ir morkas. Bulves supjaustykite skiltelėmis, svogūnus kubeliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Svogūnus ir morkas 5 minutes pakepinkite svieste. Tada sudėkite pomidorų pastą, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Išimkite mėsą iš sultinio, atvėsinkite ją ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Sultinį perkoškite, supilkite į jį bulves ir padėkite ant ugnies.
Žingsnis 6
Virtus burokėlius supjaustykite šiaudeliais.
Žingsnis 7
Burokėlius, jautieną, svogūnus ir morkas sumeskite į verdantį sultinį su bulvėmis. Įberkite druskos, prieskonių ir žolelių. Virkite dar 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Kategorijos