Publikavimo data: 2025-08-17
Barščiai ant vištienos sultinio su šviežiais kopūstais
Borščius galima paruošti įvairiais būdais. Šiandien jį gaminsime su vištiena. Barščiai gaunasi skanūs, sotūs, kvapnūs, bet ne tokie riebūs ir kaloringi kaip su kiauliena.
Žingsnis 1
Vištieną nuplaukite ir sudėkite į puodą. Jei vištiena yra iš šaldiklio, atitirpinkite ją iš anksto. Nuplaukite ir nulupkite visas daržoves.
Žingsnis 2
Vištieną užpilkite reikiamu kiekiu vandens ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, nugriebkite putas, pasūdykite, suberkite pipirų žirnelius ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sutarkuokite morkas ir burokėlius. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūnus, paprikas ir pomidorus. Kopūstus susmulkinkite plonais griežinėliais. Česnakus išspauskite per presą.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
Žingsnis 5
Tada į svogūnus ir morkas sudėkite burokėlius ir kepkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Tada sudėkite paprikas, pomidorus, druską, pomidorų pastą ir kepkite dar kelias minutes.
Žingsnis 7
Tada supilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 8
Vištienai išvirus, į sultinį sudėkite bulves ir kopūstus ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 9
Įdėkite kepsnį.
Žingsnis 10
Dar kartą užvirinkite barščius ir išjunkite ugnį. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite dangčiu ir palikite 20-30 min. brinkti.
Kategorijos