Barščiai Rostovo stiliumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Barščiai Rostovo stiliumi

Pagal šį receptą barščius virė mano močiutė, kuri ir mane jo išmokė. Barščiai būna gražios spalvos, tiršti, maloniai rūgštūs.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
47 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Nuplaukite liežuvius, užpilkite juos šaltu vandeniu, užvirinkite, nupurtykite susidariusias putas ir virkite 5 minutes.

Žingsnis 2

Barščiai Rostovo stiliumi Žingsnis 2
Išpilkite pirmąjį sultinį, nuplaukite keptuvę ir liežuvius, pripilkite švaraus vandens (4 l).

Žingsnis 3

Burokėlius nuplaukite, nupjaukite uodegą ir sudėkite į puodą su liežuviais. Užvirinkite, nukoškite susidariusias putas, pasūdykite, sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite dangčiu ir virkite 50 minučių.

Žingsnis 4

Barščiai Rostovo stiliumi Žingsnis 4
Paruoškite mišrainę. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką, saldžiąją papriką ir česnaką. Viską apkepkite keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi.

Žingsnis 5

Barščiai Rostovo stiliumi Žingsnis 5
Įpilkite pomidorų pastos ir 2 gurkšnius sultinio iš puodo. Virkite 7 minutes.

Žingsnis 6

Barščiai Rostovo stiliumi Žingsnis 6
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 7

Barščiai Rostovo stiliumi Žingsnis 7
Kopūstus supjaustykite nedideliais šiaudeliais.

Žingsnis 8

Sudėkite bulves į sultinį, užvirinkite, vėl sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 10 minučių.

Žingsnis 9

Barščiai Rostovo stiliumi Žingsnis 9
Iš sultinio išimkite liežuvius ir burokėlius. Burokėlius sutarkuokite tarka.

Žingsnis 10

Sudėkite kepsnį į sultinį ir virkite 10 minučių.

Žingsnis 11

Barščiai Rostovo stiliumi Žingsnis 11
Į barščius sudėkite kopūstus ir virkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies.

Žingsnis 12

Į barščius suberkite tarkuotus burokėlius. Virkite 5 minutes. Išjunkite kaitrą.

Žingsnis 13

Barščiai Rostovo stiliumi Žingsnis 13
Nulupkite liežuvius, smulkiai supjaustykite ir įdėkite į barščius arba patiekite kaip atskirą patiekalą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos