Pagal šį receptą barščius virė mano močiutė, kuri ir mane jo išmokė. Barščiai būna gražios spalvos, tiršti, maloniai rūgštūs.
Žingsnis 1
Nuplaukite liežuvius, užpilkite juos šaltu vandeniu, užvirinkite, nupurtykite susidariusias putas ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Išpilkite pirmąjį sultinį, nuplaukite keptuvę ir liežuvius, pripilkite švaraus vandens (4 l).
Žingsnis 3
Burokėlius nuplaukite, nupjaukite uodegą ir sudėkite į puodą su liežuviais. Užvirinkite, nukoškite susidariusias putas, pasūdykite, sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite dangčiu ir virkite 50 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite mišrainę. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką, saldžiąją papriką ir česnaką. Viską apkepkite keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi.
Žingsnis 5
Įpilkite pomidorų pastos ir 2 gurkšnius sultinio iš puodo. Virkite 7 minutes.
Žingsnis 6
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 7
Kopūstus supjaustykite nedideliais šiaudeliais.
Žingsnis 8
Sudėkite bulves į sultinį, užvirinkite, vėl sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 9
Iš sultinio išimkite liežuvius ir burokėlius. Burokėlius sutarkuokite tarka.
Žingsnis 10
Sudėkite kepsnį į sultinį ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 11
Į barščius sudėkite kopūstus ir virkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 12
Į barščius suberkite tarkuotus burokėlius. Virkite 5 minutes. Išjunkite kaitrą.
Žingsnis 13
Nulupkite liežuvius, smulkiai supjaustykite ir įdėkite į barščius arba patiekite kaip atskirą patiekalą.