Publikavimo data: 2024-04-14
Barščiai su bulvėmis
Barščiai yra populiari sriuba, tradicinė ukrainiečių, rusų ir lietuvių virtuvėse. Švieži kopūstai, burokėliai, kitos daržovės, bulvės yra svarbūs šio nuostabaus ir sotaus patiekalo, skirto pirmiesiems pietums, ingredientai. O sultiniui galite rinktis bet kokią mėsą: jautieną, kiaulieną, vištieną.
Žingsnis 1
Supjaustykite kopūstus.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūnus.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Česnaką sutarkuokite arba išspauskite per česnakų presą.
Žingsnis 6
Įtrinkite burokėlius.
Žingsnis 7
Sudėkite mėsą į šaltą vandenį, įdėkite lauro lapą ir virkite apie pusvalandį.
Žingsnis 8
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūnus.
Žingsnis 9
Į svogūnus sudėkite morkas ir kepkite porą minučių.
Žingsnis 10
Į tą pačią vietą sudėkite burokėlius, pusę puodelio sultinio, česnaką ir pomidorų pastą.
Žingsnis 11
Viską troškinkite apie 3-5 minutes.
Žingsnis 12
Išimkite mėsą iš keptuvės ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 13
Užvirinkite sultinį ir sudėkite į jį supjaustytus kopūstus ir bulves. Virkite sriubą 3-5 minutes ant didelės ugnies. Sudėkite smulkintą mėsą.
Žingsnis 14
Į sultinį sudėkite kepsnį ir tarkuotus krienus.
Žingsnis 15
Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Barščius virkite dar 3-5 minutes. Leiskite barščiams šiek tiek pravėsti ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos