Publikavimo data: 2024-04-14
Barščiai su burokėliais ir mėsa
Barščiai yra pirmasis patiekalas, populiarus daugelyje rytų slavų šalių. Nors yra daugybė barščių receptų, pagrindinės šios sriubos sudedamosios dalys yra tos pačios: kopūstai, burokėliai ir mėsa. Barščiai su burokėliais ir mėsa būna sotūs ir aromatingi. Nepamirškite į paruoštą patiekalą įdėti šaukštą grietinės ir smulkintų žolelių.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kepimui skirtą svogūną.
Žingsnis 2
Susmulkinkite šviežią kopūstą.
Žingsnis 3
Morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite česnaką.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles. Jei neturite šviežių prieskoninių žolelių, pagal skonį naudokite džiovintas žoleles.
Žingsnis 7
Paruoškite jautienos sultinį. Jautieną virkite pasūdytame vandenyje su lauro lapu ant silpnos ugnies 50 minučių.
Žingsnis 8
Iš sultinio išimkite mėsą, atskirkite ją nuo kaulų ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 9
Pradėkite ruoštis kepimui: įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūną. Maišydami kepkite apie 3-5 minutes.
Žingsnis 10
Sudėkite tarkuotas morkas.
Žingsnis 11
Prie svogūnų ir morkų sudėkite burokėlius ir česnakus. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, įpilkite pusę puodelio sultinio ir troškinkite dar 3-5 minutes.
Žingsnis 12
Į verdantį sultinį sudėkite bulves. Virkite apie 5 minutes.
Žingsnis 13
Į sriubą sudėkite griežinėliais supjaustytus kopūstus.
Žingsnis 14
Taip pat įdėkite į daržovių mišrainę. Nepamirškite pamaišyti.
Žingsnis 15
Į barščius įdėkite sviesto ir žolelių.
Žingsnis 16
Kruopščiai išmaišykite barščius ir palikite 2-3 minutes, kad pritrauktų.
Žingsnis 17
Patiekite barščius karštus. Gero apetito!
Kategorijos