Barščiai su burokėliais ir mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Barščiai su burokėliais ir mėsa

Barščiai yra pirmasis patiekalas, populiarus daugelyje rytų slavų šalių. Nors yra daugybė barščių receptų, pagrindinės šios sriubos sudedamosios dalys yra tos pačios: kopūstai, burokėliai ir mėsa. Barščiai su burokėliais ir mėsa būna sotūs ir aromatingi. Nepamirškite į paruoštą patiekalą įdėti šaukštą grietinės ir smulkintų žolelių.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
209 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 1
Susmulkinkite kepimui skirtą svogūną.

Žingsnis 2

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 2
Susmulkinkite šviežią kopūstą.

Žingsnis 3

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 3
Morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 4

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 4
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.

Žingsnis 5

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite česnaką.

Žingsnis 6

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles. Jei neturite šviežių prieskoninių žolelių, pagal skonį naudokite džiovintas žoleles.

Žingsnis 7

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 7
Paruoškite jautienos sultinį. Jautieną virkite pasūdytame vandenyje su lauro lapu ant silpnos ugnies 50 minučių.

Žingsnis 8

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 8
Iš sultinio išimkite mėsą, atskirkite ją nuo kaulų ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 9

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 9
Pradėkite ruoštis kepimui: įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūną. Maišydami kepkite apie 3-5 minutes.

Žingsnis 10

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 10
Sudėkite tarkuotas morkas.

Žingsnis 11

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 11
Prie svogūnų ir morkų sudėkite burokėlius ir česnakus. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, įpilkite pusę puodelio sultinio ir troškinkite dar 3-5 minutes.

Žingsnis 12

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 12
Į verdantį sultinį sudėkite bulves. Virkite apie 5 minutes.

Žingsnis 13

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 13
Į sriubą sudėkite griežinėliais supjaustytus kopūstus.

Žingsnis 14

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 14
Taip pat įdėkite į daržovių mišrainę. Nepamirškite pamaišyti.

Žingsnis 15

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 15
Į barščius įdėkite sviesto ir žolelių.

Žingsnis 16

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 16
Kruopščiai išmaišykite barščius ir palikite 2-3 minutes, kad pritrauktų.

Žingsnis 17

Barščiai su burokėliais ir mėsa Žingsnis 17
Patiekite barščius karštus. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos