Publikavimo data: 2024-03-23
Kubanės barščiai
Atraskite neįprastą Kubanės barščių receptą - su raugintais kopūstais ir cukinija. Kubanės barščiai turi būti tiršti ir sotūs. Sultinį galima virti iš kiaulienos, jautienos ar vištienos - kaip jums labiau patinka. Rinkitės nesaldžius burokėlius, geriausia su baltomis gyslomis (tačiau jų retai galima įsigyti parduotuvėse, net ir Kubanėje).
Žingsnis 1
Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais, sudėkite ją į puodą, užpilkite vandeniu ir palikite virti 40 minučių. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki minimalios, nugriebkite putas ir paruoškite daržoves.
Žingsnis 2
Cukiniją, morką ir burokėlį sutarkuokite ir atidėkite į skirtingus indus.
Žingsnis 3
Stambiai supjaustykite baltagūžius kopūstus ir kubeliais supjaustykite bulves.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite česnaką ir susmulkinkite šviežius krapus (juos galite pakeisti džiovintais krapais).
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite morkas ir dar 3-5 min. pakepinkite ant ugnies.
Žingsnis 6
Perkelkite morkų ir svogūnų kepsnius į sultinį.
Žingsnis 7
Keptuvėje pakepinkite tarkuotus burokėlius ir smulkintus baltagūžius kopūstus, kol daržovės suminkštės (apie 5-7 min.).
Žingsnis 8
Į keptuvę, kurioje kepa burokėliai ir kopūstai, įpilkite verdančio vandens (0,5 puodelio). Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus pomidorų pastos ir virkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 9
Prieš supildami keptuvės turinį į puodą su sultiniu, į burokėlius suberkite smulkiai supjaustytus krapus.
Žingsnis 10
Į barščius sudėkite tarkuotą cukiniją, raugintus kopūstus (išspauskite sūrymo perteklių) ir smulkintus česnakus, pasūdykite, įberkite pipirų grūdelių ir porą lauro lapų. Virkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 11
Kubanės barščius geriausia valgyti šviežiai virtus, tačiau kaitinami jie nepraranda skonio.
Kategorijos