Publikavimo data: 2024-03-28
Barščiai su jautiena
Kas pirmiausia ateina į galvą, kai norime sriubos? Barščiai! Tad kodėl gi jos nepasigaminus? Pagal mūsų receptą vartojame jautieną, tačiau ne visi mėgsta jautieną sriubose. Jei norite švelnesnės mėsos, galite rinktis kiaulieną arba vištieną. Geriau imti mėsą su kaulu, kad sultinys būtų sodresnis.
Žingsnis 1
Į puodą su šaltu vandeniu įpilkite jautieną, ant silpnos ugnies įmeskite lauro lapą, druską ir pipirus. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, kad vanduo šiek tiek kunkuliuotų, ir palikite pusiau uždengtą dangčiu 50 minučių.
Žingsnis 2
Daržoves supjaustykite plonomis juostelėmis arba stambiai sutarkuokite. Pakepinkite svogūnus ir morkas iki pusės, sudėkite bulves ir česnakus, sumažinkite ugnį ir laikykite po uždaru dangčiu, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Perpilkite padažą į kitą indą. Toje pačioje keptuvėje apkepkite burokėlius, kol jie įpusės virti, suberkite cukrų ir actą ir maišydami kepkite dar porą minučių. Tada supilkite padažą ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Išimkite jautieną ir ją supjaustykite, galite išimti kaulą. Grąžinkite mėsą ir pasyvą į sultinį ir palikite dar 20-30 minučių ant tos pačios lėtos ugnies. Barščiai su jautiena paruošti.
Kategorijos