Publikavimo data: 2024-04-14
Barščiai su kopūstais ir jautiena
Barščiai yra tradicinis rusų, ukrainiečių ir lietuvių virtuvės patiekalas. Pagrindinis barščių ingredientas - burokėliai ir kopūstai. Patiekalas gali būti gaminamas tiek ant mėsos, tiek ant lieso sultinio. Barščiai su kopūstais ir jautiena būna saikingai maistingi ir skanūs.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Česnaką reikia susmulkinti.
Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite arba supjaustykite plonais šiaudeliais ar mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite ne per dideliais kubeliais.
Žingsnis 6
Įtrinkite burokėlius.
Žingsnis 7
Jautieną virkite pasūdytame vandenyje 1-1,5 valandos.
Žingsnis 8
Svogūnus sudėkite į įkaitintą keptuvę, apšlakstytą augaliniu aliejumi.
Žingsnis 9
Kol svogūnai kepa, sudėkite morkas.
Žingsnis 10
Tada sudėkite burokėlius.
Žingsnis 11
Kruopščiai sumaišykite daržoves ir maišydami kepkite 5-7 minutes. Įdėkite česnako, pomidorų pastos, druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 12
Supilkite 0,5 puodelio vandens ir troškinkite daržoves dar 3-5 minutes.
Žingsnis 13
Perkelkite kopūstus į puodą su mėsos sultiniu.
Žingsnis 14
Į puodą sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves ir virkite 3-5 minutes.
Žingsnis 15
Išimkite mėsą iš puodo, supjaustykite ją kubeliais ir sudėkite atgal į sriubą.
Žingsnis 16
Apkeptas daržoves sudėkite į puodą.
Žingsnis 17
Sriubą virkite dar 3-5 minutes. Leiskite barščiams prisitraukti ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos