Publikavimo data: 2024-04-14
Barščiai su pomidorais
Gausūs, aromatingi barščiai. Ypač skanus jis tampa dėl daržovių: pomidorų, burokėlių, kopūstų, saldžiųjų paprikų. Tokie barščiai patiks bet kuriuo metų laiku.
Žingsnis 1
Smulkiai susmulkinkite kopūstus.
Žingsnis 2
Morkas ir burokėlius reikia sutarkuoti.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite kubeliais, o česnakus susmulkinkite.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite strypais arba kubeliais.
Žingsnis 5
Nulupkite pomidorus nuo odelės. Padarykite odelėje kelis plonus įpjovimus ir 1-1,5 min. pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu. Tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Paruoškite vištienos šlaunelių sultinį. Sudėkite mėsą į šaltą vandenį, įdėkite lauro lapą ir virkite 30 minučių. Išimkite mėsą iš kaulo ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 7
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite morkas ir svogūnus.
Žingsnis 8
Sudėkite burokėlius, pomidorų pastą ir pusę puodelio virinto sultinio.
Žingsnis 9
Į keptuvę sudėkite supjaustytus pomidorus, suberkite cukrų ir šaukštelį paprikos. Gerai išmaišykite ingredientus ir 2-3 minutes pavirkite.
Žingsnis 10
Užvirinkite sultinį ir sudėkite į jį supjaustytus kopūstus, mėsą ir bulves.
Žingsnis 11
Į sultinį supilkite padažą, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 12
Dar apie 5 minutes pavirkite barščius ir leiskite jiems prisitraukti. Gero apetito!
Kategorijos