Publikavimo data: 2024-04-14
Barščiai su pomidorais ir paprikomis
Barščiai yra klasikinė rusų, ukrainiečių, baltarusių ir lietuvių virtuvės sriuba. Širdingumą ir nuostabų skonį jai suteikia daržovės: burokėliai, kopūstai, pomidorai, saldžiosios paprikos.
Žingsnis 1
Susmulkinkite kopūstus gabalėliais.
Žingsnis 2
Sutarkuokite daržoves: morkas ir burokėlius.
Žingsnis 3
Susmulkinkite svogūną ir česnaką - jie bus dedami į kepimo indą.
Žingsnis 4
Bulves ir paprikas supjaustykite nedideliais apskritimais arba kubeliais.
Žingsnis 5
Nulupkite pomidorus nuo odelės. Padarykite žievelėse įpjovas ir pomidorus porai minučių užpilkite verdančiu vandeniu. Odelės lengvai nusilups. Po to pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 6
Užvirkite sultinį su lauro lapu. Virkite 30 minučių ir išimkite mėsą. Nuimkite mėsą nuo kaulo ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 7
Morkas, svogūnus ir česnakus kepkite 3-5 minutes.
Žingsnis 8
Sudėkite burokėlius. Išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 9
Įpilkite pomidorų pastos, pusę puodelio sultinio, susmulkintus pomidorus, cukrų ir šaukštelį paprikos. Kruopščiai išmaišykite ingredientus ir virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 10
Į keptuvę sudėkite supjaustytas paprikas. Retkarčiais pamaišydami troškinkite daržoves 3-5 minutes.
Žingsnis 11
Užvirinkite sultinį ir sudėkite į jį supjaustytus kopūstus, mėsą ir bulves.
Žingsnis 12
Į sultinį sudėkite paruoštą kepsnį.
Žingsnis 13
Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 14
Barščiai su visais ingredientais turėtų virti apie 5 minutes. Tada leiskite pastovėti ir patiekite.
Kategorijos