Publikavimo data: 2024-06-22
Barščiai su vištiena ir grietine
Barščiai yra garsus patiekalas, jis gaminamas visur, pagal skirtingus receptus: ant kefyro, su šviežiais agurkais, ant ruginių miltų rūgpienio ir kt. Barščių receptai nuolat kinta. Patys pirmieji barščiai buvo verdami be bulvių, rūgštelės suteikimui buvo naudojamos išrūgos, uogos arba žali obuoliai. Sudėtingiausias receptas yra Kijevo barščiai su trijų rūšių mėsa: jautiena, aviena ir kiauliena. Šis receptas yra supaprastintas ir jame naudojama tik vienos rūšies mėsa - vištiena.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Vištienos šlauneles sudėkite į puodą, užpilkite 2 litrais vandens, įdėkite lauro lapą, druskos, pipirų ir salierų, užvirinkite, nukoškite ir virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kepsnį. Į keptuvę įpilkite 1,5 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus. Sudėkite svogūnus, morkas ir pomidorų pastą, kepkite 15 minučių. Į kitą keptuvę supilkite likusį aliejų, sudėkite burokėlius, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 20-30 min.
Žingsnis 3
Išvirkite barščius. Sudėkite kopūstus į puodą, užvirinkite, sudėkite burokėlius ir kepintą mėsą, pavirkite 5 minutes, tada sudėkite pupeles ir virkite dar 5 minutes. Sudėkite bulves, užvirinkite ir virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Išimkite vištienos šlauneles, atskirkite kaulus nuo mėsos, supjaustykite mėsą mažais kubeliais ir sudėkite į barščius.
Kategorijos