Publikavimo data: 2025-08-17
Barščiai su vištienos sultiniu "Be triukšmo"
Paprastai barščiai verdami ilgai, o jei naudojate jautieną, jie yra brangūs. Mano vištienos sultinio barščių receptas - tai ekonomiškesnis variantas, kuriam paruošti reikia mažiau laiko. Rezultatas - sodrūs, rubino spalvos, ne per daug riebūs barščiai, kuriuos galima duoti vaikams pietums.
Žingsnis 1
Puode užvirkite 4 litrus vištienos sultinio.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi sudėkite stambiai sutarkuotas daržoves - morkas ir burokėlius, smulkiai supjaustytą svogūną. Kepkite ant silpnos ugnies 7 minutes.
Žingsnis 3
Įpilkite 9 % acto, perpus atskiesto šaltu virintu vandeniu. Tai daroma siekiant išsaugoti sodrią bordo spalvos burokėlių spalvą. Daržoves troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Į daržoves supilkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 5
Žalias bulves supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Sudėkite jas į puodą su verdančiu sultiniu. Virkite 10 minučių.
Žingsnis 6
Supjaustykite kopūstus griežinėliais ir sudėkite juos prie bulvių sultinyje. Viską kartu virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 7
Pagardinkite druska. Išmaišykite, kad druska "ištirptų".
Žingsnis 8
Įjunkite starterį. Leiskite barščiams virti dar 5 minutes.
Žingsnis 9
Įdėkite lauro lapą, puodą su barščiais uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo ugnies. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos